Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Networking & Pitch 2015 Piotr Dumała. Masterclass

Piotr Dumała. Masterclass

DIUMENGE, 22 de febrer, 12.30 h. La Llotja, Sala Leandre Cristòfol CONFERÈNCIA. TOTS ELS PÚBLICS.

ANIMAC dóna la benvinguda a un convidat d’excepció: Piotr Dumała (Varsòvia, 1956), guanyador del Grand Prix al recent festival d’Ottawa amb el seu darrer i impressionant curt Hipopotamy. Per les seves versions animades i en imatge real dels universos d’escriptors com Nikolai Gógol, Franz Kafka o Fyodor Dostoievski, és un dels cineastes més venerats de Polònia. Les seves pel·lícules, moltes de les quals han estat realitzades amb una tècnica de la seva invenció, “l’animació destructiva”, inclouen adaptacions lliures de clàssics literaris, així com retrats psicològics dels seus autors. Una de les seves obres més conegudes és l’adaptació de Crim i càstig, basada en l’obra homònima de Dostoievski.

Dumała va estudiar conservació d’art (especialitzant-se en escultura en pedra) i animació a l’Acadèmia de les Arts de Varsòvia, sota la tutela de Daniel Szczechura. Quan es va graduar, l’any 1982, ja havia dut a terme el seu debut com a director amb la pel·lícula animada Lykantropia. Les seves animacions mostren la influència de Rembrandt i Munch i l’admiració per compositors com Xostakóvitx. La seva especialització en escultura li va permetre elaborar una tècnica completament nova, que consisteix a crear imatges a partir de reesculpir plaques de guix prèviament laminat, pintades fotograma a fotograma. Jacek Dobrowolski ha dit de Dumała que és "cosí espiritual dels Germans Quay, mags de la narrativa animada avant-garde". Com ells, Dumała usa el simbolisme de forma visionària, per tal d’alliberar per complet la seva imaginació.

Piotr Dumała ha acceptat fer una parada en la producció del seu proper llargmetratge per tal de ser a Lleida, desvetllar-nos el seu procés creatiu en una conferència i mostrar-nos el seu film més recent Hypopotamy, juntament amb altres de les seves animacions més destacades.

dumalapiotr.jpg


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325