Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine The Boxtrolls: la nova joia de Laika

The Boxtrolls: la nova joia de Laika

L'estudi responsable de Coraline i ParaNorman ens porta una altra meravella stop-motion al Festival de Sitges

Quan al 2009, desprès de ser parcialment responsables d'animar encàrrecs com "La Novia Cadáver" (Tim Burton i Mike Johnson, 2005); els estudis Laika, renaixement dels icònics Will Vinton Studios, van estrenar el seu primer llargmetratge, "Coraline" de Henry Selick, poca gent esperava que es convertissin tan rápidament en un nom altament reputat dins el món del stop-motion. Però amb només dues pel·lícules a les seves esquenes, l'obra de Selick i el "ParaNorman" de Chris Butler i Sam Fell; l'equip de Laika, dirigit per Travis Knight, es va fer un lloc al panteó de l'animació moderna gràcies a una narrativa trencadora, una creativitat sense límits i un aspecte visual actualment inimitable.

copy_of_boxtrolls1.jpg

Gràcies al Festival de Sitges, hem pogut veure abans de temps la seva tercera obra, "The Boxtrolls", una bogeria menys aterradora però més provocadora del que hem vist de l'estudi fins ara, i l'hem gaudit considerablement. Situada a la ciutat fictícia de Cheesebridge durant l'època victoriana, la pel·lícula de Anthony Stacchi (Open Season, 2006) i Graham Annable (dibuixant de còmics que debuta al cinema) ens presenta una del·lirant lluita de classes vista a través dels ulls d'un noi criat per trolls mitològics que viuen dins capses de cartró.

boxtrolls2.jpg

El guió de Irena Brignull (la futura adaptació del Petit Príncep dirigida per Mark Osborne) i Adam Pava (les brillants sèries d'animació Clone High i Foster's Home For Imaginary Friends) crea un to gairebè comparable a una versió per tots els públics dels mítics Monty Python, tant amb el seu humor absurd i ocasionalment retorçat (l'al·lèrgia al formatge de l'Snatcher) com amb la seva forma de reflexionar amb humor sobre temes molt més abstractes (les conversacions metafísiques de Mr. Pickles i Mr. Trout sobre la natura del ser humà).

boxtrolls3.jpg

Vagament basada en el conte infantil "Here Be Monsters!" d'Alan Snow, "The Boxtrolls" és una petita joia més al currículum de Laika, una del·lícia en forma de deconstrucció còmica no comparable amb res actualment a cinemes, sigui o no per a tots els públics. Us recomanem especialment que us quedeu als crèdits finals - la sequència metareferencial que hi trobareu podria ser el punt àlgid de tota la carrera de l'estudi.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325