Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine La animació ‘made in Spain’, protagonista a Annecy

La animació ‘made in Spain’, protagonista a Annecy

La directora d'Animac, Carolina López, ha comissariat ‘Del trazo al píxel. Más de cien años de animación española’, un cicle antològic produït per el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Acción Cultural Española (AC/E). El cicle serà un dels plats forts del festival d'animació més important del món, a Annecy, França,

 

La directora d'Animac, Carolina López, ha comissariat ‘Del trazo al píxel. Más de cien años de animación española’, un cicle antològic produït per el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Acción Cultural Española (AC/E). El cicle serà un dels plats forts del festival d'animació més important del món, a Annecy, França.

El programa consta de més de 50 títols per la gran pantalla i altres tants per a un triple DVD-catàleg que l'acompanya.

Una antologia de peces històriques oblidades i treballs recents celebraran el centenari del naixement del cinema animat al nostre país.

La indústra espanyola d'animació també serà la protagonista del mercat internacional més destacat d'aquest medi, el MIFA (Marché International du Film Animé), a Annecy.


El programa "Del trazo al píxel. Más de cien años de animación española" s'estrena a la 55 edició del Annecy, festival international du film d’animation (França) del 15 al 20 de Juny, on Espanya és aquest any país convidat. La selecció, a càrrec de la comissària Carolina López, inclou pel·lícules d'autors com Segundo de Chomón, Josep Escobar, Francisco Macián, José Luis Moro, Jordi Amorós, Tomàs Bases, Raúl García, Juan Pablo Etcheverry, Isabel Herguera, Javier Mariscal, Anna Solanas, Marc Riba, Alberto Vázquez, Pedro Rivero, Izibene Oñederra, Nicolai Troshinsky i Rocío Álvarez entre molts d'altres. Algunes de les peces més sorprenents i menys conegudes d'aquest cicle són Garbancito de la Mancha (Arturo Moreno, 1945), primer llargmetratge de dibuixos animast en color a Europa; anuncis en blanc i negre dels anys 30 de dibuixants catalans com ara Serra i Massana o Ferran; La Edad de Piedra (Gabriel Blanco, 1965), amb dibuixos de Chumy Chúmez; els spots dels Estudios Moro i Estela, un breu film de Frederic Amat creat per a l'ocasió. El triple DVD-catàleg, editat por Cameo amb la supervisió d'Andrés Hispano, conté alguns títols diferents als del cicle i un llibret amb articles dels principals especialistes en animació del nostre país com ara Emilio de la Rosa, Alfons Moliné i Susana Fernández. Està previst que assisteixin al festival per a presentar la seva obra autors (molts dels cuals han visitat Lleida a anteriors edicions de la Mostra) com José Antonio Sistiaga, Jordi Amorós, SAM, Juan Pablo Etcheverry, Jossie Malis, César Díaz Meléndez i Paulo Mosca, entre otros.

"Del Trazo al Píxel" ha suposat un treball de dos anys d'investigació i recuperació de materials. El projecte ha contat amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, la Filmoteca Espanyola i Movierecord, entre d'altres. Desprès de la seva estrena a França, el cicle recorrerà els principals museus, cinemateques i festivals internacionals i està previst que s'estreni a Barcelona i Madrid aquesta propera tardor. El catàleg-DVD (edició col·leccionista) sortirà a la venda al nostre país el día 26 de Juny.

‘Focus on Spain’ protagonitza el MIFA (Marché International du Film Animé). A més, hi haurà altres moltes activitats gràcies a la col·laboració de vàries entitats i empreses que ha coordinat 3D Wire. Lightbox Animation Studios patrocinarà la festa d'inauguració del MIFA i gràcies al Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA), joves talents de la animació estaràn presents a Annecy. També es conta amb la col·loboració de El Señor Studio, DIBOOS i Diputación de Segovia. A més, hi haurà conferències amb destacats creadors espanyols, com ara Guillermo García Carsí (creador de Pocoyó i del cartell de la presència espanyola a Annecy que aviat sortirà a la llum), Enrique Gato (Tadeo Jones) i Sergio Pablos (creador de Gru, mi villano favorito). La indústria de la animació espanyola tindrà també el seu protagonisme dins el mercat MIFA, al qual ICEX, en colaboració amb DIBOOS i 3D Wire, organitzarà ‘Focus on Spain’, un aparador per a l'animació espanyola que inclourà un panell de presentació dedicat al sector i que oferirà una especial visibilitat a projectes en desenvolupament, així com un ampli stand i una completa jornada de consultoria abans d'Annecy per a ajudar a les empreses espanyoles participants.

La selecció espanyola (i estrena a França) d'aquest any inclou els llargmetratges Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo (Javier Fesser, 2014), Pos Eso (SAM, 2014), aquest últim en competició, i els curtmetratges Viaje a Pies de Khris Cembe, Zepo de César Díaz Meléndez i The Guardian d'Alessandro Novelli.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325