Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine Entrevista amb Òscar Sarramia, creador d'Horaci l'Inuit

Entrevista amb Òscar Sarramia, creador d'Horaci l'Inuit

Òscar Sarramia, originari de Lleida, porta treballant com a freelance al terreny de l'animació, el disseny i la il·lustració des de 1996. És el creador, director i director artístic d'Horaci l'Inuit, la propera estrena d'animació infantil a TV3 per part de la productora Imagic-TV.

Òscar Sarramia, originari de Lleida, porta treballant com a freelance al terreny de l'animació, el disseny i la il·lustració des de 1996. És el creador, director i director artístic d'Horaci l'Inuit, la propera estrena d'animació infantil a TV3 per part de la productora Imagic-TV.

Animac Magazine: Com va nèixer originalment Horaci l'Inuit? Què va inspirar la idea?

Òscar Sarramia: Va nèixer al 2008. Acabava de ser pare, treballava a casa amb el nen i per tant tenia molt temps a omplir. Entre feina i feina (sóc il·lustrador) se'm va acudir un projecte amb uns inuits/esquimals per fer un conte. La cosa va començar a agafar tal volum de feina que ja vaig començar a pensar a dirigir-ho per que fos un projecte per fer una futura sèrie animada. Posteriorment, ja decidit que seria per animació, vaig començar a muntar una biblia gràfica amb el nom de Horaci l'inuit i donar-li un look més televisiu però sense perdre la gràcia inicial. Imagic, la productora, va confiar des del principi en l'Horaci, cosa que ho ha fet tot una mica més fàcil.


1415176753_986476_1415177260_noticia_normal.jpg

 

Animac Magazine: Va resultar-vos difícil produir-la als seus inicis?

Òscar Sarramia: Sí, tots els projectes són difícils al començament. Donar-li una forma amb la qual tu estiguis convençut (del primer Horaci al que estem produint hi ha un abisme en tots els nivells), finançament, canal d'emissió, etc… També muntar un equip (d'animadors, guionista, storyboarders, etcètera) va ser complicat ja que des d'un principi volia al meu costat gent bona, cosa que he aconseguit. Però sempre hi ha "pals a les rodes" en els inicis… forma part d'aquest món.

Animac Magazine: Quan vas decidir que volies treballar en el món de l'animació?

Òscar Sarramia: Hi vaig entrar per casualitat... no ho tenia previst. Al acabar la selectivitat a Lleida vaig decidir anar a Barcelona a estudiar Art i Oficis a l'Escola Massana en l'especialitat de Dibuix Artístic. Posteriorment vaig passar per la Llotja de Barcelona, entrant en contacte amb l'il·lustració i va ser allí juntament amb la primera edició de l'Animac on vaig entrar en contacte amb l'animació. Vaig fer cap a les 3 Bessones on vaig apendre l'ofici durant uns 2 anys. Després vaig muntar un estudi d'animació amb 5 dibuixants més i van funcionar uns 5 anys fent animació per a tot (publicitat, pel·lícules, sèries,etc)... va ser una molt bona escola d'animació equivocar-se, apendre i adquirir responsabilitats. I fins aquí hem arribat de moment!

Animac Magazine: Tens algun personatge o capítol preferit entre el que heu produit fins ara?

Òscar Sarramia: El meus personatges preferits són tots... sóc el seu "pare" i em costa triar-ni un però Mr. Rúdolf em cau bé (m'agraden els dolents). Reconec que els secundaris em fan molta gràcia… Tukik, Resh o Ug són els típics secundaris que podrien tenir una sèrie pròpia.

Animac Magazine: Quines són les teves influències principals, tant com a artista com dins la sèrie?

Òscar Sarramia: Les meves influències suposo que són les generacionals.... "Vickie el vikingo", "Tom i Jerry", tot Hanna-Barbera.... etcètera. Dins de la sèrie he intentat des d'un començament crear un món semblant al d'un llibre il·lustrat. Amb parts planes donant la sensació d'un teatret o d'un conte pop up. Aquesta estètica l'acompanyem amb una animació cut-out barrejada amb un toc tradicional i ens dóna el resultat tan especial que buscàvem. També era clau que els backgrounds fossin com un llibre il·lustrat.

Animac Magazine: Moltíssimes gracies, Òscar! Li desitgem un llarg recorregut a aquest petit inuit nascut a casa nostra.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325