Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa Els curts Contact, de Alessandro Noveli i Kutxa beltza de Izibene Oñederra i Isabel Herguera seleccionat a Annecy 2017

Els curts Contact, de Alessandro Noveli i Kutxa beltza de Izibene Oñederra i Isabel Herguera seleccionat a Annecy 2017

Els curts Contact, de Alessandro Noveli i Kutxa beltza de Izibene Oñederra i Isabel Herguera seleccionat a Annecy 2017.

Annecy desvetlla els primers títols del seu programa en les seccions oficials de curts i films d'escola. A més de seguir recolzant la creació europea, amplia la selecció a un major nombre de països, especialment de Llatinoamèrica, Orient Mitjà i Àsia, en un any amb Xina en el punt de mira ‘Planegem proporcionar la visió més àmplia possible sobre l'animació històrica i actual de Xina’, segons paraules del director artístic Marcel Jean.

Els dos únics curts seleccionats de l'Estat pertanyen a autors coneguts i estimats en Animac. L'italià establert a Barcelona Alessandro Noveli, va participar en Incubator Pitch dins de Animac 2016, precisament amb el curt Contact, quan encara estava en fase de projecte i gràcies a la convocatòria de Lleida va trobar productora per portar-ho avanci; la guardonada Uniko (productors de Decorado i co-procuctors de Psiconautas, los niños olvidados). L'altre curtmetratge seleccionat, Kutxa Belta, està co-dirigit per dues destacades animadores formades en l'àmbit de les Belles arts, Izibene Oñederra qui en els inicis de la seva carrera com a animadora va exposar els seus dibuixos en Animac i Isabel Herguera, professora de la primera i exdirectora de la Mostra. Ambdues han signat curtmetratges en solitari, encara que ja havien treballat juntes en Berbaok, una peça col·lectiva signada per diversos pintors bascos. A aquest parell de títols podem afegir el curtmetratge co-produït per Espanya i Veneçuela, The Ultimate Guide to Inspiration de Daniela Uribe i Francisco Márquez

87 curts i 49 curts de graduació d’escoles  seran un dels plats forts del festival d'animació més important del món, ja que aquest format curt és molt apreciat pel públic que omple les sales i espera ser sorprès amb les seves múltiples possibilitats creatives.

L'organització posa l'accent que el 48% d'aquestes pel·lícules han estat realitzades per dones, esmentant que la directora de la Cinemateca de Grenoble, Peggy Zejgman-Lecarme aquest any ha format part d'un comitè de selecció, compost només per homes en les últimes edicions.

Alguns dels títols més destacats d'aquesta edició vam tenir la sort de veure'ls en la recent edició de l’ Animac; es tracta de Nocta Ptica (Falcó nocturn) de la jove eslovena Špela Cadež que amb la seva delicadesa i mestratge amb el cut-out s'acosta a l'obra de Yurí Norstein, la impactant visió dels Pirineus en Orogenesis del francès establert a Madrid Boris Labbé, la dansa de marioneta i càmera en l'original coreografia stop-motion d’ Ossa de l'italià Dario Imbrogno i Tühi ruum (Espai buit) de l’estonià Ülo Pikkov un altre extraordinari curt en stop motion on uns mobles en miniatura construeixen la memòria de la casa que un pres polític no va poder habitar durant anys.

La selecció inclou alguns noms consagrats com el Katariïna Lillquist que presenta el seu últim treball, Radio Dolores. Es tracta d'un projecte que va més enllà del curt i amb el qual ret homenatge als 80 anys de les Brigades Internacionals i als seus integrants; voluntaris de 50 països diferents que van participar en la Guerra Civil Espanyola.

Quant als curtmetratges de graduació, hem pogut veure en la pantalla de la Llotja algunes de les propostes més atrevides que també ompliran d'erotisme i humor la pantalla de Bonlieu, tals com 69 sec. De Laura Nicolás o Le clitoris de Lori Malépart

En total són 12 extraordinaris curtmetratges internacionals, que vam tenir l'ocasió de veure ja a Lleida, com a avançament del programa francès, que es presenta molt atractiu en la seva propera edició del 12 al 17 de juny i en el qual Animac, com cada any, estarà present. 

Esperem atents a l'anunci de resta del programa, llargmetratge, sèries de TV, films per encàrrec i sessions paral·leles, així com els continguts del MIFA, un dels més destacats mercat de l'animació del món i que aquest any s'amplia un dia (del 13 al 16 de juny) i el qual també té aquest any a Xina com a país convidat.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325