Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa Animac tanca una de les seves millors edicions

Animac tanca una de les seves millors edicions

Animac tanca una de les seves millors edicions La Mostra Internacional de Cinema d’Animació assoleix de nou la xifra de 27.000 assistents que han gaudit de les activitats i projeccions del certamen del 2 al 5 de març
Animac tanca una de les seves millors edicions

Gran afluència de públic a les sessions

Lleida ha estat del 2 al 5 de març la capital d’animació amb l’Animac 2017, Mostra Internacional, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, que enguany ha celebrat la seva 21a edició. Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de cloenda de la Mostra amb la presència de l’alcalde Àngel Ros, de la tinent d'alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports, Montserrat Parra i la directora de l'Animac, Carolina López.

Durant quatre dies la ciutat de Lleida s’ha convertit en la capital mundial de l’animació en una edició que posa de manifest el creixement d’interès del públic cap al cinema d’animació. En aquesta edició la Mostra ha rebut 640 pel·lícules de procedència nacional i internacional de més de 60 països diferents. Ahir al vespre, tant la sessió de La tortuga roja de Michaël Dudok de Wit com la de Curts 4 van fregar l’èxit total de públic omplint la sala més gran de la Llotja de Lleida.

Un dels protagonistes de la jornada de cloenda del festival ha estat l’animador Jordi Amorós que ha rebut el premi a la Trajectòria perquè "representa aquest esperit de "contra el vent" pel seu humor corrosiu i els seus 50 anys de professió". Amorós va realitzar el segon llargmetratge animat català Desperta Ferro! El crit del foc! (1990) després de Peraustrínia dirigida per Àngel García i el primer llargmetratge d'animació d'adults de l'Estat "Historias de amor y masacre" i va col·laborar com a dibuixant amb El Papus, el Jueves i en l'actualitat amb Mongolia, entre altres. L’autor s’ha mostrat satisfet de participar en un certamen que l’ha sorprès per la qualitat dels films que es projecten i també pel talent de molts dels seus participants. Amorós creu que l’apartat professional és una de les peces claus a potenciar en properes edicions.

La programació de l’Animac ha mantingut la línia d’altres edicions, amb les sessions habituals de Curtmetratges, Futur Talent, Monogràfics, Petit Animac, el gran espai de tallers i activitats gratuït Animacrea i la part professional de Networking & Pitch. La part pedagògica segueix tenint el seu lloc important a la Mostra amb gairebé més de 9.500 nens i nenes que han passat per les sessions escolars i amb tallers previs al certamen.

Animac ha projectat un total de 207 films d’animació, dels quals 7 llargmetratges i al voltant de 200 curtmetratges. Quatre jornades on s'han pogut gaudir, a més a més, de projeccions conferències, tallers, concerts, networking i altres activitats dins dels espais habituals de la Mostra: la Llotja, el CaixaForum, el Cafè del Teatre i l’Espai Magical Media. El festival ja és un referent a nivell nacional i internacional i enguany ha aconseguit una assistència d'unes 27.000 persones, dels quals 11.000 en sala, mantenint les xifres de la passada edició, on va va haver un increment destacable d’afluència. En aquesta edició s’ha notat un augment d’estudiants d’animació que han participat d’espais com Animacrea i que han gaudit del pack Animac Campus.

Els dies de més afluència de públic com el dissabte 3 de març ha comptat amb 2 sessions seguides d’aforament complert.

La 21a edició ha rebut convidats d’excepció com l’animador Igor Kovalyov (convidat especial), el director Michaël Dudok de Wit (Animation Master), Avid Lyongoren, el japonès Masahiro Ohsuka, el guionista de Tadeo Jones Jordi Gasull o bé els creadors dels contes de la pel·lícula de J. Bayona Un monstruo viene a verme, Javier Verdugo i Adrià García.

S’ha consolidat un any més Networking & Pitch, amb la presència d’uns 300 professionals acreditats. L’espai dedicat al sector professional ha servit com a punt de trobada de la indústria emergent i els grans professionals que enguany ha acollit una jornada d’Europa Creativa. Animac ha notat en aquest camp un alt nivell de participació amb 23 projectes Incubators i Market and Pitch i 16 Portfolios. Un fet que el ratifica com a referent pels professionals i pel sector freelance.

Entre els professionals més destacats han participat Jordi Gasull, guionista i Àlex Navarro, coordinador d'Europa Creativa Desk-Media Catalunya.

El Petit Animac, dedicat al públic familiar, enguany ha aplegat més sessions que mai amb estrenes en primícia com ara el llargmetratge Ma vie de courgette (La vida del carabassó), de Claude Barras i petites joies com Decorado de Alberto Vázquez, guardonat recentment amb un Goya al Millor Curtmetratge d’Animació.  Aquest curt també ha guanyat el premi del públic de la Secció Oficial. En la secció Petit Animac el guanyador ha estat El nen i l’eriçó de Marc Riba i Anna Solanas.

L’espai de tallers Animacrea ha tingut una molt bona acollida per part del públic i ha comptat amb diversos tallers per a experimentar diferents tècniques d’il·lustració i animació. La nova secció Short&Sweet, projectada a l’Open Screen d’aquest espai, ha estat la sessió que més assistència ha rebut de nens i nenes entre 0 i 3 anys.

Una major visibilitat del certamen s’ha realitzat a través de les xarxes socials on el públic de la Mostra també ha participat a les plataformes com Facebook i Twitter. El certamen ha obtingut un total de 8.600 seguidors al Facebook i durant el mes del festival ha arribat a més de 36.300 usuaris de forma directa. A Twitter cal destacar l’èxit amb 4.122 seguidors. A més a més,enguany per primer cop s’han publicat entrevistes en directe amb els protagonistes del certamen que s’han difós a través de les xarxes socials. LiveWire Media ha dut a terme una sèrie de reportatges i un making off del certamen.

Animac és una mostra que es dirigeix a aquells artistes que utilitzen l’animació com a instrument d’expressió personal i que, amb el pas dels anys, ha consolidat el seu caràcter independent i artístic, transgredint i qüestionant els límits de la narrativa tradicional, buscant visionaris, treballs independents i arriscats que potenciïn i enriqueixin la capacitat expressiva del cinema. Creada l'any 1996, durant els seus 21 anys la mostra està considerada com un dels esdeveniments audiovisuals més importants del país i té guanyat el prestigi internacional pel seu rigor, dinamisme i caràcter independent. Animac és també un laboratori en el qual es generen idees i s’estableixen relacions entre les diferents disciplines artístiques.

MATERIAL GRÀFIC


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325