Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa Animac projecta avui dos films presents als Oscars, “La Vida del Carabassó” i “La Tortuga roja”, amb la presència del seu director Michaël Dudok de Wit

Animac projecta avui dos films presents als Oscars, “La Vida del Carabassó” i “La Tortuga roja”, amb la presència del seu director Michaël Dudok de Wit

Animac projecta avui dos films presents als Oscars, “La Vida del Carabassó” i “La Tortuga roja”, amb la presència del seu director Michaël Dudok de Wit Èxit de participació i assistència del public més familiar en la 3a jornada

La tercera jornada d’Animac ha estat la més familiar. Un matí dedicat al públic infantil amb l’estrena del llargmetratge animat Ma vie de courgette de Claude Barras que s’acaba d’endur dos premis César i el premi de cinema Europeu al millor film d’animació. Aquesta projecció ha registrat les primeres cues d’espectadors de la jornada.

Al migdia ha estat l’hora de la Masterclass d’un dels convidats especials d’aquest any i autor de La tortuga roja, Michael Dudok de Wit. L’autor ha mostrat el making off de la pel.lícula que neix de la seva intenció de reflectir la natura en la seva pròpia essència. Dudok de Wit va rebre una carta de l’estudi Ghibli després de veure el seu curt  Father and daughter i allí va començar la seua relació professional. Els va enviar una sinopsi de La tortuga roja de dues pàgines i a partir d’aquí va començar el projecte que ha tardat en cinc anys en fer-se realitat.

Al mateix temps, els autors i realitzadors com en Marc Ribas i Anna Solanas presents a l’Esmorzar d’autors, han destacat la necessitat de reconèixer el paper dels animadors en el món del cinema i la visibilitat del sector de l’animació. També hi han participat Alberto Vázquez, Aleksander Kurylov, Benjamin Schauer, etc.

Una de les novetats d’enguany ha estat la sessió White Cube on s’han presentat obres d’animació pensades per projectar-se en espais museístics. El CaixaForum ha acollit aquesta secció que ha comptat amb la presència d’un dels creadors de les obres, el japonès Masahiro Ohsuka.

L’espai Animacrea ha brullat de creativitat també amb èxit de participació amb visitants de totes les edats que han pogut trobar des de tallers dirigits per especialistes i professionals fins a una zona d’esbarjo per als més petits, l’Openscreen. Aquest 2017 l’espai ha acollit un gran nombre d'escoles d'animació i art que han dinamitzat i ensenyat la gran quantitat de tècniques i possibilitats d'aquesta vessant del cinema com també estands exposant llibres i altres continguts. Aquestes inclouen l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol, Escola Ermengol, Batxillerat d'Arts de l'EASD Ondara de Tàrrega, CFGS d'animació de l'Escola d'Art de Sant Cugat, l'Idem Barcelona, Centre Integral De Formació Professional Ilerna, Escola Joso- Centre De Comic i Arts Visuals, Escola d'art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona, ESNE. Escuela Universitaria de  diseño, innovavión y tecnologia, Loopy Teller Studio, Bau Centre Universitari de Disseny de Barcelona, Nus Creacions, Ipop Radio, Kumon, La Guerrilla Del Gilda.

Un altre dels protagonistes de la jornada i convidat especial del certamen, Ygor Kovalyov ha presidit una sessió retrospectiva dels seus curts més independents. Demà oferirà una masterclass a les 12.30h del migdia.

Un dels llargmetratges més esperats de tot el certamen ha estat La tortuga roja de Dudok de Wit, nominat als Oscars d’enguany i guardonada amb diversos premis europeus. La joia de l’animació coproduïda amb Estudio Ghibli de Japó ha aconseguit captivar al públic present que ha assistit amb èxit a la sessió del vespre a la Llotja.

El Premi a la trajectòria serà demà per a l'animador i humorista gràfic, Jordi Amorós (JA), que, segons ha dit la directora del certamen, Carolina López "representa aquest esperit de "contra el vent" pel seu humor corrosiu i els seus 50 anys de professió". Amorós va realitzar el segon llargmetratge animat català Desperta Ferro! El crit del foc! (1990) després de Peraustrínia dirigida per Àngel García i el primer llargmetratge d'animació d'adults de l'Estat Historias de amor y masacre i va col·laborar com a dibuixant amb El Papus, el Jueves i en l'actualitat amb Mongolia, entre altres.

També diumenge es passarà una sessió de curts de Michaëll Dudok de Wit a les 16.00h al CaixaForum. La pel.lícula filipina d’aquesta mostra es tornarà a projectar demà a la tarda a la Llotja a les 17.30h. És Saving Sally d’Avid Lyongoren. El film, realitzat al llarg de 10 anys, combina imatge real i animació en una història d'amor i fantasia. La programació d'aquest film està orientat al públic adolescent, un segment que s’ha volgut reforçar des d'Animac. També es projectarà "La Jeune fille sans mains" que s'estrena a Catalunya dins del Festival. Es tracta d'un dels contes més obscurs dels Germans Grimm adaptat i dibuixat magistralment per Sébastien Laudenbach que narra la història d'un moliner que ven la seva filla al dimoni. Ella s'escapa però perd les seves mans i aquí comença un periple que pot acabar amb final feliç.

 

MATERIAL GRÀFIC. Fotografia- David del Val


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325