Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Animac Educa

Animac Educa

Una de les tasques més perseguides per Animac és treballar en la línea pedagògica establint un lligam entre educació i animació, animació i educació. Perquè realment creiem que són una parella infalible, escoles i entitats de la ciutat i d'arreu fan tàndem amb nosaltres per ensenyar i aprendre.

SESSIONS ESCOLARS ANIMAC 2018

 

La inscripció a les sessions escolars 2018 ds'obrirà el dia 1 de setembre de 2017.
Les sessions escolars tindran lloc del dilluns 19 a divendres 23 de febrer de 2018.

 

TALLERS ANIMAC 2017


REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES · BENESTAR SOCIAL i CENTRE D’ART LA PANERA - ENCAIX

Dates: novembre 2016 – gener 2017 en diversos espais de la ciutat
Organitza: Animac, Centre d’art la Panera i Regidoria de les Polítiques per als drets de les persones · Benestar Social.
Dirigit a: joves de 13 a 16 anys de la Xarxa de Centres Oberts d’Educació en el Lleure i Ciberaules de la ciutat i amb la col•laboració de les educadores d’entorn dels diferents barris de Lleida. Número de participants: 60 joves.

Seguint la línia de treball de les darreres edicions, en les que es va treballar entorn al gènere, la imatge i la identitat, l'eix de la proposta d'enguany és el concepte d'encaix, mitjançant la creació d'un videoclip en el que els participants crearan tant les imatges com el so.
En el treball d'equip que suposa la mateixa creació d'una peça d'animació - videoclip, cada participant va trobant el seu lloc; el seu rol. Les aportacions de cadascú seran diferents en funció de les virtuts, el caràcter, l'experiència, les inquietuds, les motivacions i altres aspectes personals de cada participant al taller.
Cada participant aporta de manera diferenciada i específica, i es treballa integrant diferents equips conformats per similituds d'interessos i motivacions.
El taller consta d'una primera fase experimental, en la que s'exploren les possibilitats de diferents tècniques creatives relacionades amb la llum i l'animació, i una segona fase en la que es concreta definitivament el projecte i s'enregistra.
La major part del taller es desenvolupa en un sol espai comú, en un clima de co-creació "a vista" en el que tots els avenços són visibles, simultanis i interconnectats.

Tallerista: The-Color-Lab.com – Jero Martínez-Franch
The-Color-Lab.com és una iniciativa de Jero Martínez, llicenciat en Belles Arts i amb un recorregut artístic i professional multidisciplinari, fruit d'un interès per qualsevol procés creatiu i expressiu de diferents naturaleses (música, pintura, dansa, vídeo, literatura, performance, teatre, disseny, producció tècnica, fotografia, ...), i fascinat pels encreuaments entre diferents disciplines fins a desdibuixar-ne els límits, així com dels encontres de diferents mirades que suposa qualsevol treball i procés en equip. The-Color-Lab.com compta amb l'assessorament constant d'una psicopedagoga en el disseny dels diferents tallers que realitza, així com d'altres professionals especialistes en els àmbits de l'escultura, la fotografia i la música.

EAM · ESCOLA D’ART MUNICIPAL LEANDRE CRISTÒFOL – L’AIGUA ÉS VIDA:  IMAGINANT UN MÓN ON L’AIGUA ÉS EL RECURS MÉS ESCÀS I VALUÓS.

Dates: Del 27 febrer al 3 de març
Organitza: Animac i EAM · Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol
Dirigit a: alumnes de 2º d’Ilustració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol

La artista neoyorkina de origen catalán Catya Plate impartirá el taller de animación en la EAM · Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.

Bajo el título Agua es vida, se invitará a los estudiantes a imaginar y crear un mundo dónde el agua es un recurso escaso y muy valioso, utilizando la animación stop motion como medio de expresión.

El taller ofrecerá a los alumnos de la EAM · Escuela de Art Municipal de Lleida la oportunidad de crear una pieza de animación, bajo la tutoría de esta artista, que se proyectará durante los días de la Muestra, del 2 al 5 de marzo de 2017.

Tallerista: Catya Plate
Artista singular, con una dilatada carrera como artista plástica y multimedia, que ha encontrado en la animación stop motion una inmejorable forma de expresión.
En sus películas presenta un mundo post-apocalíptico habitado por clones, creados a partir de objetos y texturas cotidianas, como por ejemplo con pinzas de ropa o bordados. Su película Hanging by a Threat (la segunda de su trilogía) se proyectó en Animac 2016 y en 20 festivales más alrededor del mundo además de haber sido galardonada en las Indie Fest Awards y Best Shorts Competition. Meeting MacGuffin (Reunión con MacGuffin), su más reciente film y tercera parte de su trilogía que se estrenará en Animac 2017.
Sus obras han sido expuestas con regularidad en museos y galerías internacionales. El Indianapolis Art Center  le dedicó una exposición monográfica. Su obra también  ha formado parte de exposiciones colectivas en el Drawing Center y Rush Arts Gallery de New York. Su obra forma parte de colecciones públicas y privadas, de entre las que destacan la del  Brooklyn Museum y el Museum of Modern Art Library en New York. Publicaciones como Film Threat, New York Times y The Independent, entre otras,  se ha hecho eco del trabajo artístico y cinematográfico de la autora.
Nacida en Barcelona, la artista vive y trabaja en Brooklyn, Nueva York.

ILERNA · CENTRE INTEGRAL DE FORMACIÓ PROFESSIONAL – RODATGE I POSTPRODUCCIÓ D’UN CURT EN ANIMACIÓ STOP MOTION

Dates: Del 23 al 27 de gener al Magical Media
Organitza: Animac i Centre Integral de Formació Professional ILERNA
Dirigit a: Estudiants de 1º del CFGS Animació 3D, Jocs i Entorns interactius (19-24 anys). 36 participants.

L’equip de El Bombeto donarà vida a històries i personatges creats pels alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Animacions 3D, Jocs i Entorns interactius del Centre Integral de Formació Professional ILERNA. Després de treballar el modelatge dels protagonistes, els escenaris i el guió... és el moment de passar a l’acció. Moviment stop motion a full. Tècniques d’animació que utilitzaran els alumnes: Stop motion en la fase final de postproducció i el software per animar Dragonframe.

Tallerista: El Bombeto http://www.elbombeto.cat/

ilerna 2017

HUAV · HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA DE LLEIDA – FILMS DE JOGUINA

Dates: l’1 i 2 de març a l’aula hospitalària de HUAV
Organitza: Aula Hospitalària de L’HUAV i Animac
Dirigit a: als nens i nenes de la planta de pediatria de l’HUAV

Amb Films de joguina, farem una aproximació lúdica al dibuix animat.

Tallerista: Laura Ginès
Cineasta independent de Barcelona, va co-fundar l'estudi multidisciplinari Laboratorium; les seves obres han estat projectades al CCCB, la Cinématèque de Sant Francesc, els Anthology Film Archives de Nova York o el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía a Madrid. Forma part de A Home In Progress Film, projecte educatiu independent que produeix obres animades col·lectives.

SEMINARI AMB DOCENTS DE LA PROVÍNCIA DE LLEIDA - EXERCICIS COANIMATS

Dates: l’1 i 3 de març
Organitza: Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i Animac
Dirigit a: Docents de les escoles de la província de Lleida

Exercicis Coanimats aprofundirà en les estratègies per la creació col·lectiva d’imatge en moviment. Laura Ginès oferirà als docents el seu recull d’experiències, reflexions i exemples al voltant de la seva experiència com a docent d’animació en tallers de diferents formats i públics.


Seminarista: Laura Ginès
Cineasta independent de Barcelona, va co-fundar l'estudi multidisciplinari Laboratorium; les seves obres han estat projectades al CCCB, la Cinématèque de Sant Francesc, els Anthology Film Archives de Nova York o el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía a Madrid. Forma part de A Home In Progress Film, projecte educatiu independent que produeix obres animades col•lectives.

BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA -ELS PETITS MAGS DE L'ANIMAC

Data: Dissabte 25 de febrer a les 11 h.
Organitza: Biblioteca Pública de Lleida i Animac
Dirigit a: Nens i nenes de 8 a 12 anys

Tant la màgia com l'animació són jocs d'il·lusions i percepcions.
En aquest taller, els joves participants es convertiran en mags televisats i hauran de trobar la manera de resoldre, utilitzant i vivenciant les nocions bàsiques de l'animació (amb la tècnica de l'stop motion), diferents trucs -o números de màgia-.


Tallerista:
The-Color-Lab.com – Jero Martínez-Franch

The-Color-Lab.com és una iniciativa de Jero Martínez, llicenciat en Belles Arts i amb un recorregut artístic i professional multidisciplinari, fruit d'un interès per qualsevol procés creatiu i expressiu de diferents naturaleses (música, pintura, dansa, vídeo, literatura, performance, teatre, disseny, producció tècnica, fotografia, ...), i fascinat pels encreuaments entre diferents disciplines fins a desdibuixar-ne els límits, així com dels encontres de diferents mirades que suposa qualsevol treball i procés en equip. The-Color-Lab.com compta amb l'assessorament constant d'una psicopedagoga en el disseny dels diferents tallers que realitza, així com d'altres professionals especialistes en els àmbits de l'escultura, la fotografia i la música.

 

UDL · UNIVERSITAT DE LLEIDA – Proceso de creación y análisis de la serie Pocoyó

Dates: dimecres 5 d’Abril
Organitza: Universitat de Lleida i Animac
Dirigit a: alumnes del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida

L'aclamat creador, Guillermo García Carsi parlarà de guió i de personatges d'acord al seu estil particular on la clau no és només la part visual, sinó també la construcció especialmente de les personalitats dels protagonistes. Explicarà el seu procés creatiu amb detall, també les seves influències amb un grapat d’exemples pràctics.

Seminarista: Guillermo García Carsí
Creador i director de la sèrie infantil Pocoyó. El seu èxit internacional ha estat reconegut amb una llarga llista de premis, com a Millor sèrie de TV a Annecy o amb el BAFTA a Millor sèrie Preescolar, entre molts altres. L’any 2009 funda El Señor Studio juntament amb la seva germana Beatriz. DOOMED és el primer projecte de la productora, premiat en 7 festivals, entre ells el Premi a Millor Comèdia Fernand Raynaud (Clermont Ferrand 2012). La mano de Nefertiti és el seu últim curtmetratge, nominat als Goya 2013 i guanyador del Silver Award al Taipei International Digital Contest Awards. Actualment treballa en el desenvolupament de projectes per a DISNEY EMEA i d’altres productores, compaginant-ho amb projectes interns i impartint conferències.

TALLERS ANIMAC 2016

TALLER AMB LA REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES - SELFIE

Dates: novembre i desembre de 2015
Organitza: Animac, Regidoria per a les Polítiques dels drets de les persones, Centre d'Art la Panera i Joan Pena
Dirigit a: joves de 13 a 16 anys de la Xarxa de Centres Oberts d’Educació en el Lleure i Ciberaules de la ciutat i amb la col•laboració dels educadors d’entorn dels diferent barris de Lleida. Número de participants: 60 joves.

El taller girarà entorn al concepte de la identitat. Els participants crearan els seus propis personatges emmirallant-se en ell mateixos i treballant una de les parts més important de les produccions animades, la creació de personatges. A través de l’animació reflexionarem entorn a la relació persona – personatge, a la visió que tenim de nosaltres mateixos i al concepte selfie. El curt Animac resultat del projecte es podrà veure a l’Open Screen durant els dies d’Animac 2016.

Joan Pena
Il·lustrador, animador i constructor d’escenografies. Amb un llarg recorregut en l’àmbit audiovisual (vídeo-clips, curtmetratges d’animació i exposicions d’art contemporani) i escenogràfic (construcció d'escenografies i atrezzo tant en parcs temàtics com per diferents companyies teatrals).

selfie

TALLER AMB LA REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES - Taller d'iniciació a les tècniques de Videojockey i creació de Loops visuals

Dates: Divendres 19 de febrer de 18 a 21h i el Dissabte 20 de febrer de 10 a 14h.
Organitza: Animac, Regidoria de Joventut i Lluis Greoles
Dirigit a: joves de 13 a 30 anys.

Un taller d’iniciació a les tècniques del videojockey i creació de Loops visuals on els assistents adquiriran les nocions bàsiques utilitzant programes com Premier entre altres.

Lluis Greoles
Al món del video dj des de finals del anys 90, va iniciar la seva trajectòria en sales com "La sala del cel","La Mirona" o "les carpes de la Devessa" i posteriorment actuà a Florida 135, Festes Majors de Lleida, Resident Cotton Club, Auditori de Lleida amb l’Orquestra Sinfònica Júlia Carbonell. Creador de Vj's Synchrocine.

TALLER AMB L'EAM, ESCOLA D’ART MUNICIPAL LEANDRE CRISTÒFOL – Silly Walks

Dates: del 8 al 12 de febrer de 2016
Organitza: Animac i Escola d’Art Municipal
Dirigit a: els alumnes de 2n d’Il•lustració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.

Un taller d’una setmana de durada guiat per Carles Porta, autor dels cartells Animac des del 1997.
Els alumnes crearan dos personatges cadascun que actuaran d’alter ego de tots aquells que participin de la instal·lació interactiva que podrem veure al Hall de la Llotja els dies de la Mostra. La inspiració per la creació dels personatges neix del cartell Animac 2016 on apareixen una astronauta i una primitiva.

Carles Porta
Llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi per la Universitat de Barcelona, la seva trajectòria s’emmarca en diferents camps com la il•lustració, el disseny gràfic i l'animació.

TALLER AMB LA UNIVERSITAT DE LLEIDA – Blues i bales, desenvolupant un joc que no és per a tots els públics

Dates: 14 i 15 d’abril de 11 a 13h.
Organitza: Animac, Facultat de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida i Ramón Nafría
Dirigit a: alumnes del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida

Seminari amb Ramón Nafría, un dels majors experts en videojocs de l’Estat, en el marc de la setmana de la comunicació que aquest any la Universitat de Lleida dedicarà a la violència i el terror en el periodisme i la ficció.

Ramón Nafría
Ramon Nafria (València, 1979) és productor i dissenyador de videojocs. Es gradua com a Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes per la Universitat Politècnica de València l’any 2003. Després de graduar-se, treballa realitzant diferents tasques en empreses relacionades amb el món dels videojocs com Gameloft, Digital Legends, The Netwizzy Company o BIWORLD3D. Actualment, és el president de la Asociación de Desarrolladores de Ocio Interactivo Digital(DOID) i el CEO de A Crowd of Monsters, empresa amb la que ha desenvolupat els videojocs ‘Sugar Kid’ (2013), ‘Funk Of Titans’ (2015) i ‘Blues and Bullets’ (2015), del qual s’espera properament el seu segon episodi. També treballa com a periodista especialitzat a Anaitgames i, des de l’any 2010, és el cap de redacció de Videoshock. Els jocs en els que ha treballat han estat reconeguts pels Indie Developers Burger Awards, els Premis Generació Digital o els Game Connection Development Awards, entre d’altres.

 

ramonnafria.jpg

TALLER AMB L'HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA, HUAV – Biriki in the Rainbow by animacBIRIKI

Dates: 23 i 24 de febrer de 2016
Organitza: Animac, Aula Hospitalària de HUAV i animaBIRIKI project
Dirigit a: nens i nenes de la planta de pediatria de l’HUAV

Un taller de 4 hores dividit en dos matins aproparà l’animació als nens que durant aquells dies es trobin a la planta pediàtrica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.
Bruna Ferrazzini i Ilaria Turna són les impulsores del projecte animaBIRIKI.

biriki.png

JORNADA PER A DOCENTS - Gran és petit, petit és Gran. L'animació com a eina pedagògica

Dates: 24 i 25 de febrer de 2016
Organitza: Animac, Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i animaBIRIKI
Dirigit a: Docents de les escoles de la província de Lleida

La proposta, a càrrec de l’equip de creadores italiano-suïsses animaBIRIKI format per Bruna Ferrazzini i Ilaria Turba, té com a objectiu transmetre valors utilitzant l’animació com a eina educativa. La jornada es realitzarà en dues sessions, una primera trobada on es crearan els personatges amb cartolines, fulls de colors, tisores i cola; i una segona sessió, que es realitzarà amb la col·laboració de l'equip de Cactusoup, on els docents utilitzaran la tècnica de l’stop motion per animar la interacció entre tots els personatges creats el dia anterior.

docents

 

TALLER AMB L’ESCOLA ILERNA – Rodatge i postproducció d’un curt en animació stop motion

Dates: Del 19 al 21 de gener a Magical Media
Organitza: Animac, Centre Integral de Formació Professional ILERNA i El Bombeto
Dirigit a: Estudiants de 1r del CFGS Animació 3D, jocs i entorns interactius (19-24 anys)

L’equip de El Bombeto donarà vida a històries i personatges creats pels alumnes del cicle formatiu de grau superior Animacions 3D Jocs i Entorns interactius del Centre Integral de Formació Professional ILERNA. Després de treballar el modelatge dels protagonistes, els escenaris i el guió... és hora de passar a l’acció. Moviment stop motion a full. Tècniques d’animació que utilitzaran els alumnes: Stop motion en fase final de postproducció i el software per animar Dragonframe.

 

fotoilerna2.bmp

 

TALLERS ANIMAC 2015

Animac reforça una vegada més la seva vocació pedagògica estenent la seva oferta de tallers especialitzats presencials, entre els quals us proposa 5 tallers als que no hi podeu faltar! Tots aquests tallers es realitzaran a les instal·lacions del centre de producció audiovisual Magical Media de Lleida.

TALLER AMB LA REGIDORIA DE INFÀNCIA - I Love Lleida

Taller Cinema d’animació. Tècnica: Pixelació

Dates: 5 de novembre
ORGANITZA: Regidoria d'Infància i Família
Dirigit a: joves de 12 a 15 anys que provenen dels Centres Oberts d’Educació en el Lleure, amb la col•laboració dels Educadors d’entorn de cada barri.

Els joves explicaran la seva visió del lloc on viuen mitjançant pixelació i l’animació de persones. Aquest taller d’animació es durà a terme en diversos barris de la ciutat i al finalitzar es presentarà el resultat en forma de curtmetratge a l’edició d’Animac de 2015.
El taller consisteix en què els nois i noies que hi participen dissenyin i construeixin les lletres per a formar la frase I LOVE LLEIDA. Aquestes lletres es col•locaran distribuïdes pels diversos barris de Balàfia, Secà de Sant Pere, Pardinyes, Magraners, Cappont, Bordeta i Centre Històric. Posteriorment, realitzarem un curt d’animació amb totes les lletres en un espai tan emblemàtic de la ciutat com és la Seu Vella. A partir d’experiències viscudes els participants escolliran a on aniran col•locades i les seves explicacions enregistrades s'utilitzaran en el curt d'animació.

Iloveelmeubarri2.jpg

TALLER AMB LA REGIDORIA DE JOVENTUT- Paper Motion

Taller Cinema d’animació. Tècnica: STOP MOTION en paper per sustitució a càrrec de l'Acadèmia d'Animació.

Dates: Divendres 13 de febrer de 17 a 21 h i Dissabte 14 de febrer de 10 a 14 h
Dirigit a: joves de 13 a 30 anys

Els participants d'aquest taller s’encarregaran d'elaborar els elements de paper, dibuixant i retallant en cartolines als que donaran vida animant, desplaçant i substituint les figures de paper.

Paper motion.jpg Laacademia.jpg

TALLER AMB L’ESCOLA MUNICIPAL D’ART DE LLEIDA- RE-CICLADO

Taller Cinema d’animació. Tècnica: Fotogramas en loop a càrrec de Lourdes Villagómez, artista visual i productora d’animació.

Dates: Del 16 al 20 de febrer

RE-CICLADO és un taller d'animació feta a mà a partir de sèries de fotogrames en loop intervinguts amb diferents tècniques. Proporcionarem informació sobre les eines i recursos online perquè els participants puguin crear posteriorment els seus propis vídeos o gifs animats.

Utilitzarem seqüències de curtmetratges animats ja existents. Com a introducció, farem un recorregut per treballs de diferents autors centrant-nos en les paròdies visuals, els replantejaments formals, i les alteracions i reinterpretacions dels components bàsics d'una seqüència d'imatges. Les seqüències d'imatges seleccionades (i el moviment que els dóna sentit) seran reciclades i reinterpretats gràfica i conceptualment mitjançant la il·lustració i l'animació pels participants del taller. El producte final serà un curtmetratge col·lectiu d'aproximadament dos minuts de durada i una sèrie de gifs que podran ser compartits a internet i dispositius mòbils.

Lourdes Villagómez Oviedo

Lourdes Villagómez Oviedo és artista visual i productora d'animació, egresada del Mestratge en Animació Experimental del Califòrnia Institute of the Arts de Los Angeles. La seva obra ha estat projectada en festivals internacionals i en diversos llocs a Mèxic, Itàlia, Espanya i els Estats Units. Des de 1991 s'ha exercit com a animadora, productora i directora de projectes d'animació tant independents com comercials, i com conferencista i docent en diversos tallers i institucions d'educació superior a Mèxic, Espanya, Egipte, Paraguai, Índia, Colòmbia, Veneçuela i el Marroc. El 1999 va crear Els Animantes, col·lectiu de promoció, creació i distribució d'animació independent.

Reciclado.jpg

TALLER AMB LA UNIVERSITAT DE LLEIDA- Models d'ideació de videojocs

Seminari sobre el llenguatge dels videojocs i narratives interactives a càrrec de Manuel Garín, professor de narrativa serial i estètica cinematogràfica i banda sonora (Universitat Pompeu Fabra)

Dates: El 9 i el 10 d'abril

Aquest seminari ofereix un recorregut pels principals aspectes formals, narratius i significants vinculats al disseny de videojocs, contrastant models canònics de gameplay amb exemples d'ideació indie alternatius. Es centrarà en l'experiència de la creació i el llenguatge dels videojocs.

Manuel Garín

Manuel Garin és músic de formació i professor d'estètica i narrativa audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat estades de recerca a la Tokyo University of The Arts i la University of Southern California, on va desenvolupar la seva tesi sobre l'humor visual. És autor del llibre El gag visual. De Buster Keaton a Super Mario (Cátedra, 2014) i escriu en diversos mitjans sobre cinema i videojocs.

manuel_garin.jpg

TALLER AMB Ilerna- Rodatge i postproducció d’un curt en animació stop motion

Taller centrat en una experiència stop-motion i de modelatge a càrrec de El Bombeto

Dates: Del 20 al 21 de gener

Amb aquest taller es pretén aprofundir en la tècnica d’animació Stop Motion. Durant 3 dies, els participants treballaran en el muntatge, modelatge dels personatges, els escenaris i el guió. Els curts realitzats durant el curs es projectaran a l’Espai AnimaCrea d’Animac.

IMG_3479.jpg IMG_3497.jpg

TALLERS ANIMAC 2014

 

TALLER AMB EL GRAU DE COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA

PRESENTROSPECTIVA a càrrec d'Antoni Pinent

Dates: Dijous 10 d’abril de 16.30h a 18h i divendres 11 d’abril de 10h a 12h
Dirigit a: Per a alumnes de Comunicació Audiovisual de la UdL

Acotant les facetes d'Antoni Pinent i posant l'accent en la seva vessant més experimental com a creador fílmic, aterra des de Suïssa en format 'presentació' al costat d'una selecció retrospectiva de la seva obra, gairebé en la seva totalitat no vista mai abans a Lleida, tot i que una bona part ha estat realitzada aquí. Al llarg de dues sessions, Pinent traçarà un recorregut pel seu treball i els seus diversos processos de creació i intercanviarà impressions i inquietuds amb els alumnes assistents.
La seva obra més recent G/R/E/A/S/E (2008-2013) , ha estat mostrada en festivals de prestigi internacional com ' WRO Biennale ' ( Wroclaw , Polònia ), 'Curatas Vila do Conde' ( Vila do Conde, Portugal), 'EXIS' (Londres, Corea del Sud), ' BFI. London Film Festival' (Londres, Gran Bretanya), 'L'Alternativa' (Barcelona) o 'BAFICI 2014' (Buenos Aires, Argentina).

Antoni Pinent
Nascut a Lleida el novembre de 1975, Antoni Pinent viu i treballa actualment a Berna (Suïssa) . A part de la seva activitat com a creador fílmic, Pinent va ser programador regular de cinema experimental, animació, documental independent a Xcèntric , Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), així com a creador i responsable de la seva famosa secció Cinema Invisible (2004-2009). Entre els seus més notables treballs com a comissari caldria distingir l'exposició itinerant THAT'S NOT ENTERTAINMENT! El Cine Responde al Cine (comissariada amb Andrés Hispano), i els cicles d'itinerància internacional DEL ÉXTASIS AL ARREBATO. 50 Años del Otro Cine Español, i CINE A CONTRACORRIENTE: LATINOAMÉRICA Y ESPAÑA. Diàlegs, confluències, divergències... en els últims 80 Anys (ambdós produïts per CCCB i SEACEX, amb dvd - catàlegs editats per Cameo ). Pinent, així mateix, ha dirigit al costat de Miguel Fernández Labayen el simposi internacional Xperimenta. Mirades Contemporànies al Cinema Experimental (jornades biennals, 2007, 2009, 2011, CCCB), i va  cofundar el grup-revista de batalla Cabeza borradora (Madrid, 2001-2004).

Grease.jpg copy2_of_pinent.jpg

TALLER AMB L'ESCOLA ILERNA

INICIACIÓ AL STOP MOTION a càrrec de Claudi Sorribas de l'escola 9zeros

Dates: Dimarts 28 de gener de 16h a 20h i dimecres 29 de gener de 16h a 20h
Dirigit a: Alumnes del CFGS d’Animació, Videojocs i 3D

Al llarg del taller es treballarà les principals eines per tal de dur a terme un projecte stop motion. Farem una repassada a tots els aspectes importants de la producció: posada en escena, il·luminació i mètodes de captació de les imatges. Establirem les bases de l'animació de personatges, alhora que farem una breu introducció als mètodes de postproducció actuals. A partir d’aquestes explicacions els alumnes treballaran en els sis projectes iniciats.

Claudi Sorribas, professor a l'escola 9zeros
Claudi Sorribas, animador i realitzador amb 20 anys d'experiència en stop motion, dibuix animat tradicional i animació digital, en produccions per a cinema, la televisió, la publicitat i el cinema experimental. Actualment és coordinador de l'àrea d'stop motion de l'escola 9zeros, i professor d'animació stop motion.

Ilerna.jpg 9zeros.jpg

TALLER AMB L'ESCOLA D'ART LEANDRE CRISTÒFOL
DAUMENREISE: TEAVEL WORKSHOP a càrrec de Maya Yonesho

Dates: Del 17 al 20 de febrer.
Dirigit a: Alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol
Treballs animats a partir de petits dibuixos sostinguts amb les mans sobre ciutats i la seva població local. Es tracta de treballs  col·laboratius que la directora realitza amb estudiants i també nens i adults de cada lloc. Des del 2006 ha realitzat 33 curtmetratges en 21 països diferents.

Maya Yonesho
Maya Yonesho és una directora d'animació japonesa nascuda a Hyogo el 1965. Actualment compagina la seva feina com a professora a la Kyoto Seika University amb la realització de films d'animació independents, que han estat premiats i programats en nombrosos festivals internacionals i museus.

MayaYonesho_Suvehetk.jpg maya.bmp

TALLER AMB EL CENTRE DE RECURSOS JUVENILS, LA PALMA
CINEMA D'ANIMACIÓ AMB LA TÈCNICA DE LA ROTOSCÒPIA  a càrrec de Juan Carlos Concha

Dates: Divendres 7 de febrer de 17h a 20h i dissabte 8 de febrer de 10h a 14h Centre de Recursos Juvenils, La Palma
Dirigit a: joves de 13 a 30 anys, prèvia inscripció

Taller en el qual treballem la tècnica de la rotoscòpia utilitzada en pel·lícules com Sacnner Darkly, Chico i Rita, Waking Life, entre altres, i curts reeixits com Madagascar, Carnet de Voyage, en què es captura la frescor d'uns apunts de viatge i es traspassen per explicar una història fluïda mantenint la frescor de l'esbós. Una rotoscòpia, en què no es limita a copiar la imatge capturada sinó que hi ha una intervenció artística aplicada pel dibuixant per aconseguir un resultat uniforme, d'acord amb una estètica definida.

Juan Carlos Concha

És dissenyador gràfic, realitzador audiovisual i dibuixant. Treballa en el mitjà audiovisual des de 1992 en diferents projectes com documentals, curtmetratges, decorats per a televisió, escenografia, pel·lícules d'animació i vídeos experimentals. Ha cursat diferents tallers i seminaris de realització audiovisual amb mestres com Patricio Guzmán, José Luis Guerin i Bigas Luna, entre d'altres. El 2000 va formar la seva pròpia productora d'animació TAKINGSHAPE, amb 5 artistes a Barcelona, on va treballar fins el 2004. A partir del 2004 va formar APEMANSTUDIO. Ha estat docent en diferents escoles d'animació de Barcelona i Bogotà, ha treballat en diferents llargmetratges europeus com a animador, assistent de direcció i artista de fons.

conchajoventut.jpg JuanCarlosConcha.jpg

 

SESSIONS ESCOLARS 2014

Animac ha programat també, cada any, diverses sessions escolars perquè els alumnes lleidatans siguin els primers en gaudir de les projeccions. 5.500 alumnes de 36 escoles de Lleida i comarques participaren en les sessions que cada any obren la mostra per atansar el sector audiovisual animat a les escoles. En aquesta edició, la divuitena, Animac tornà a mostrar la seva aposta per la vessant educativa, amb la voluntat de contribuir en la formació dels nens i els joves, com a futurs espectadors i creadors.

Les projeccions, que es van fer del 19 al 21 de febrer a la Llotja, en tres blocs, en funció de les edats dels alumnes. Així, “un lloc per a tothom” fou la sessió dirigida als nens d’educació infantil i cicle inicial; “Petits herois”, per al cicle inicial i cicle mitjà, i “El soroll del món”, per als alumnes de secundària.

Aquestes sessions van acompanyades d'un treball previ entre escola i Animac, per tal d'endinsar-se amb més profunditat en la línia pedagògica de les pel·lícules.

escolars2.jpg escolars1.jpg escolars3.jpg

TALLERS ANIMAC 2013

TALLER AMB EL CENTRE D'ART LA PANERA I L'ÀREA D'INFÀNCIA
ANIMACIÓ I GÈNERE FEMENÍ a càrrec de CactuSoup

Dates: 15, 22, 29 novembre i 4, 11, 18 i 20 de desembre
Organitza: Àrea d’Infància i Família de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació, Centre d’Art la Panera.
Col·labora: Fundació Pilar Felip i Animac

Des de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida es treballa des del vessant de la promoció, detecció, prevenció i intervenció en situacions de vulnerabilitat o de risc; tot a partir de diferents àrees, programes i projectes.

Concretament des de l’Àrea d’Infància i Família i el Projecte Educatiu d’Entorn es  concentren els esforços en la detecció de necessitats i la promoció de la infància i l’adolescència de la ciutat amb l’objectiu principal de respondre a les demandes educatives del territori, tenint com a població diana els infants, adolescents i joves que viuen una situació de risc o són susceptibles de viure-la.

És per aquest motiu que sumant esforços de diferents professionals i juntament amb Animac, s’ha plantejat el projecte de creació d’un vídeo d’animació amb els continguts que es treballaran amb els diferents grups relacionats amb la percepció del rol femení, la millora de l’autoconcepte personal, la incorporació d’habilitats de relació constructives i la creació d’una percepció personal positiva.

L’animació, un cop més, com a recurs didàctic, serà una eina per tal d’explicar i donar a conèixer la realitat social d’aquests joves i també participarà en la construcció del coneixement de diferents tècniques de l’animació, al mateix temps que aprofundirà, mitjançant aquestes, els objectius establerts.

CactuSoup. Creació artística
És un estudi creatiu que neix al començament del 2009 de la unió de dues ments inquietes. CactuSoup treballa amb idees, imatges i paraules, els seus projectes van des de la il·lustració, el dibuix, la fotografia, el disseny fins a la pintura mural.
Destaquem l'experiència d’aquest estudi a l’hora d’idear i realitzar cursos i tallers per a diversos col·lectius, on a través de l’art, fomenten el desenvolupament de la creativitat, el treball en grup i l’aprenentatge de tècniques artístiques.

cactussoup.jpg copy2_of_panera.jpg

TALLER AMB LA REGIDORIA DE JOVENTUT

TALLER CINEMA D'ANIMACIÓ AMB STIOP MOTION- a càrrec de Joan Pena

Dates: Divendres 15 de febrer. De 16 a 21 h i el Dissabte 16 de febrer. De 10 a 14 h
Lloc: Palma. Centre de Recursos Juvenils
Dirigit a: joves de 13 a 30 anys

Els termes WhatsApp, Line o Skipe formen part del nostre vocabulari quotidià, i encara més entre el dels joves, bastant més habituats a utilitzar l’ampli ventall de recursos que les noves tecnologies de la comunicació ofereixen. Per això pensem que tot aquest món és un bon punt de partida i una perfecta referència per fer d’aquest taller d’animació una experiència interessant i atractiva.

Joan Pena
Realització, il·lustració i disseny i construcció d’escenografies. Treballa en diferents projectes escenogràfics a Universal Port Aventura, Hojarasca Teatro de Burgos, Transeduca de Barcelona, Zum Zum Teatre , entre altres. Realitza diferents treballs de videocreació com Lo que queda del dia, Geomedia, i Roig, així com videoclips i suports audiovisuals per Zuma, Crazy notes i Mister Jones. Il·lustracions per a la revista Makoki, agència de publicitat Bakup i animacions per a l’agència Cantalup, Tartera & Lavilla i altres.

Taller organitzat per Regidoria de Joventut. Ajuntament de Lleida

joanpena.jpg tallerjoventut13.bmp

TALLER LA PEL·LÍCULA DEL DEMÀ- a càrrec d'Isabel Herguera

Dates: Del 18 al 22 de febrer de 2013
Dirigit a: alumnes del cicle d’il·lustració de l’EAM

La pel·lícula del demà
La proposta per a aquest taller està inspirada en les paraules de François Truffaut: "els joves cineastes s'expressaran en primera persona i ens explicaran què els ha passat: podria ser la història del seu primer amor..." El futur és avui i, fent honor al mestre francès, seguirem els seus consells i la nostra pel·lícula del demà tractarà sobre el primer petó. Realitzarem l'animació a partir d'una banda sonora prèviament composada.

Isabel Herguera
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat del País Basc, segueix els seus estudis a l’Acadèmia d’Arts de Düsseldorf com a alumna de l’artista Nam June Paik, cursa un màster d’animació al California Institute of the Arts a Los Angeles. Al 1997 va fundar amb Satinder Singh un estudi d’animació: Loko Pictures, al qual es van realitzar diversos treballs de publicitat per a clients com ara HBO, FOX International i Protocol and Gamble, entre d’altres. Ha impartit diversos cursos i tallers al California Institute of the Arts, a l’Escuela Internacional de Cine y Televisión de San Antonio de los Baños (Cuba) i a la China Central Academy of Fine Arts de Pekín (China). Des del 2005 és professora convidada al National Institute of Design a Ahmedabad (Índia), on imparteix anualment un curs de producció d'animació. A partir del 2007 dissenya i coordina el programa del Laboratori d'Imatge en Moviment d'Arteleku a Sant Sebastià. El seu curtmetratge La gallina ciega (2005) va ser nominat als Premios Goya 2006. El seu últim treball Bajo la almohada (2012) ha guanyat el premi d'UNICEF a Zinebi - Festival de Cortometrajes y Documentales de Bilbao 2012.

tallerisabelherguera1.jpg isabelherguera3_baixa.bmp

TALLER D'ANIMACIÓ I DOCUMENTAL- a càrrec de Marcelo Dematei

Dates: Dimecres 10 d'abril. De 16 a 19 h i el Dijous 11 d'abril. De 10 a 13 h
Dirigit a: alumnes de Comunicació Audiovisual de la UdL

Animació i documental
A partir de naturaleses, a priori diferents, avui veiem com apareixen quantitat d'obres en circuits alternatius, però també comercials, sobre animació documental. A la ingent producció s'hi suma la creació de festivals o cicles específics i de publicacions teòriques sobre això. La unificació de la base tècnica a partir de la utilització de tecnologies digitals a estat un dels elements que van contribuir evidentment a la difusió del fenomen, però el documental animat ja existia i els recursos de llenguatge que es presten entre ells eren essencialment els mateixos . Tractarem de mostrar com es combinen a partir de les especificitats de cada un i com els recursos de llenguatge poden d'aquesta manera articular discursos menys evidents que els acostumats en l'audiovisual comercial massiu. Veurem també la presència del documental animat o l'animació documental en els nous dispositius i com per fer-ho utilitzen estructures sintàctiques noves.

Marcelo Dematei
Artista, dissenyador i investigador. Director del Màster en Animació per ordinador i investigador especialitzat en temes de personatges virtuals i animació automàtica de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2002-2011). En els seus projectes artístics es centra en la confluència d'art i tecnologia i les seves estructures de llenguatge, cos, moviment i representació. En la producció teòrica i docent abasta àrees com el disseny, l'animació i les noves tecnologies o els llenguatges i arqueologia dels mitjans. Com a dissenyador, il·lustrador i director d'art ha treballat en diversos àmbits des l'editorial, l'audiovisual i la multimèdia. Actualment desenvolupa projectes cross-media en el seu propi estudi i està produint la primera temporada del seu projecte de sèrie de documental animat + plataforma web interactiva "Contes de vells" per RTVC-Señalcolombia. Ha mostrat treballs, impartits classes i conferències en diferents universitats i institucions d'Europa i Llatinoamèrica. PhD candidate en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València

marcelodimatei.jpg marcelo.jpg

 

 

 


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325