Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Animac Camina

Animac Camina

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA

La Mostra com a tal només dura uns dies, però un cop tanca les seves portes, hi ha una petita part, la més representativa, que se’n va de gira on hi hagi públic interessat en gaudir-la. Llavors és quan Animac Camina entra en joc. De totes les pel·lícules programades, la mateixa direcció artística escull selecció de films en forma de diferents programes, d'aproximadament una hora cadascun, pensats per a diferents públics i territoris. Aquets programes estan pensats per difondre l'art de l'animació a d'altres festivals, programacions de cinema i altres esdeveniments culturals.

Animac Camina es produeix anualment en acabar la Mostra amb la qual cosa consta de films molt recents i ofereix una continuïtat per als centres/institucions receptors que ho desitgin.

ANIMAC CAMINA. EL FUTUR ÉS FEMENÍ!

La tasca d’ANIMAC, MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA D’ANIMACIÓ DE CATALUNYA és mostrar l’animació més arriscada del moment i alhora compromesa amb el propi mitjà, traçar aliances i remarcar analogies amb altres expressions artístiques.

La vintena edició d'Animac posa de relleu la creixent aportació de les dones a l'art i a la indústria de l'animació. Una selecció que celebra la multiplicació de realitzadores en el terrreny més experimental i independent de l'animació i centra el seu programa en les contribucions de joves realitzadores.

Un cop finalitza cada edició de la Mostra, s'ofereix una bona selecció de les pel·lícules més representatives. Volem donar a conèixer les obres més representatives de l’Animac arreu de Catalunya i a la resta de l’Estat. Les exhibicions tenen lloc en centres d’art, mostres, festivals i en centres culturals de referència.

Enguany, la direcció artística de la Mostra ha seleccionat 9 títols per al programa ”Animac Camina. El futur és femení!” d'una durada de 65 minuts.

Des d’Animac Camina, doncs, obrim portes i deixem marxar una selecció dels treballs més recents i representatius del que ha estat aquesta intensa i plural experiència. Esperem que amb aquesta edició d’Animac Camina es traci un itinerari ben llarg, i... que sigueu molts i moltes els qui gaudiu dels treballs d’enguany!

INFORMACIÓ, CALENDARI i CONTRACTACIÓ

El programa Animac Camina, El futur és femení!, conté un total de 9 títols de diferents autors participants a l'edició 2016.

- Animac Camina. El futur és femení! (65 min)

El programa anirà acompanyat d'un cartell i un programa de mà per a la seva promoció i difusió.
La majoria de les pel·lícules que composen la sessió no tenen diàlegs, però en el cas d’aquelles que estan en altres idiomes, s’ofereix la subtitulació en català o castellà.
El programa Animac Camina estará disponible fins al 31 de maig de 2017.

CONTRACTACIÓ i PREU

camina@animac.cat
Animac · Ajuntament de Lleida
Av. Blondel, 64
25002 - Lleida
Tel.: +34 973 700 325

ANIMAC CAMINA

El programa és una tria de treballs d'arreu del món presentats en la darrera edició d'Animac. Una mostra de diferents treballs dels participants més destacats de l'última edició. Programa aconsellat per a tots els públics.

PROGRAMA

PEL·LÍCULES ANIMAC CAMINA

Electrofly
Alemanya, 3 min, 2015, animació 2D i 3D amb imatge real, sense diàlegs
Direcció: Natalia C. A. Freitas

En un lavabo, una petita mosca vola al voltant d'un llum. Tot d'una, rep una descàrrega elèctrica! La mosca s'estampa contra la paret i uns dibuixos i cartells publicitaris adquireixen vida. Els dibuixos d'un gat curiós i un pollastre comencen a córrer darrere de la mosca. L’enxamparan?

electrofly

Camino de agua para un pez
Espanya, 8 min, 2016, animació 2D, sense diàlegs
Direcció: Mercedes Marro

La preocupació d’un nen per la supervivència d’un peix i la necessitat d’aigua d’un poble. Dues trames entrelligades durant set minuts intensos i envoltades d’un clima equatorial, entre la vigília, el somni i la màgia.

camino de agua

 

Königin Po (Queen Bum)
Suïssa, 11 min, 2015, animació per ordinador 2D, VOS (anglès)
Direcció: Maja Gehrig

«Teeter-Totter-Town» és un regne molt pel damunt dels núvols. Els súbdits, Triangle i Fourangle, pateixen els daltabaixos del seu petit món i els agradaria desfer-se de la seva reina Bum.

konigin po

Luma
Israel, 9 min, 2015, animació per ordinador 2D, sense diàlegs
Direcció: Sohini Tal i Carmel Ben Ami

Alex, una adolescent de 13 anys, passa per la pubertat en una casa «buida» on tots estan immersos en les seves pròpies pantalles. Pot la pantalla reemplaçar el contacte humà que ella necessita?

luma

 

Maku
Japó, 5 minuts, 2014, llapis sobre paper, sense diàlegs
Direcció: Yoriko Mizushiri

Dues persones es troben en un teatre de kyogen, a ca l’oftalmòleg i després en un bar de sushi. Experimenten emocions contradictòries: l’aprehensió, la fascinació mútua, la necessitat d’afecte i la seguretat emocional. Els seus cors finalment s’encenen. Yoriko Mizushiri subratlla moviments que flueixen lents pel laberint dels sons.

maku

Fears
Canadà, 2 minuts, 2015, dibuix animat,
sense diàlegs
Direcció: Nata Metlukh

Una pel·lícula sobre les criatures de la por, sobre com poden espatllar l’existència de les persones i complicar-la, però també sobre com poden ser útils i fins i tot salvar vides.

fears

 

The Tie
Regne Unit, 9 min, 2015, animació 3D, sense diàlegs
Direcció: An Vrombaut
Una girafa enorme i una de molt petita es troben i descobreixen

que la seva amistat pot salvar la diferència d’estatura.

the tie

Amélia & Duarte
Alemanya i Portugal, 8 min, 2015, animació 2D i 3D i pixelació, VOS (anglès)
Direcció: Alice Guimaraes i Mónica Santos

En aquesta història som guiats a través de la relació de l’Amélia i el Duarte. Tots dos s’han desenamorat i estan tractant de fer front a les sensacions que tenim quan una relació s’ha acabat.

amelia & duarte

 

Teisel pool metsa (On the other side of woods)

Estònia, 10 min, 2014, stop motion, sense diàlegs

Direcció: Anu-Laura Tuttelberg

Una noia feta d’argila desperta a la vida.

En una casa molt descuidada, descobreix el llop i

un monstre encara més terrible: el temps.

teisel pool


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325